Niklas Adler. Foto: Synthesis Analytics.

Han stämmer kommunen: ”Bisarr och overklig process”

Publicerad

Norrköpings kommun avbröt i höstas planerna på skärgårdsstaden i Marviken – efter att kommunen gjort en utredning av företaget bakom. Nu stämmer Niclas Adler och hans bolag Synthesis Analytics AB kommunen.

– Det har varit en helt bisarr och overklig process, säger han.

Det var i ett brev som Niclas Adler, vd för Synthesis Analytics, under onsdagen berättade om stämningen mot Norrköpings kommun.

– Det är stora förluster både för vårt bolag och kommunen och för de som är intresserade i sådana här klimatsmarta framtidsstäder. Vi har investerat en hel del i både planprocess och infrastruktur som nu blir liggande. Vi har dessutom haft internationella partners och investerare ombord som nu undrar vad det är frågan om. Vi har hamnat i ett konstigt väntläge, säger han till SVT Nyheter Öst.

Norrköping

Niclas Adler tror att stämningen har goda möjligheter att få gehör i en domstolsprocess och beskriver kommunens hantering av ärendet som ”bisarr”. Hör honom berätta mer i klippet. 

Enligt kommunstyrelsens ordförande Olle Vikmång (S) var dagens besked väntat. En intervju med honom ser du här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet