Foto: Niklas Luks

Åklagare utreder koppling mellan bombdåd och dubbelmord

Uppdaterad
Publicerad

Kammaråklagare Karin Sandén är förundersökningsledare i utredningen av dubbelmordet i december utanför en nattklubb i Norrköping. Hon bekräftar för TT att man utreder kopplingar mellan morden och onsdagmorgonens bombdåd.

Men åklagaren vill inte kommentera om det rör sig om gängkonflikter.

– Självklart så utreder man kopplingar när det är så pass grova brott. Men jag har inga ytterligare kommentarer, säger hon.

Inte heller chefsåklagare Torsten Angervåg i Norrköping vill kommentera en eventuell koppling till en gängkonflikt. Men det är inte ovanligt att gängen byter namn eller att kriminella lämnar en gruppering för att gå till en annan – ibland även en tidigare rivaliserande sådan, enligt Angervåg.

– I över ett decennium har olika nätverkskonstellationer rivaliserat i Norrköping och Östergötland, och framför allt Linköping, och över länsgränserna som till Örebro, säger han.

Läs allt om dubbelmordet i Norrköping.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bombdåd i Norrköping 2020

Mer i ämnet