Almedalen och Mia Stuhre, Region Gotlands projektledare för Almedalsveckan. Foto: SVT/Privat

Almedalsveckan erbjuder lokaler till självkostnadspris

Publicerad

Arrangörerna bakom Almedalsveckan befarar att stigande priser hotar deltagandet under politikerveckan. Nu kommer hjälp i form av lokaler för mindre organisationer som inte har råd.

I januari höll Region Gotland en workshop med besöksbranschen och näringslivet om hur de höga kostnaderna under politikerveckan ska motverkas. Kostnader som riskerar att stänga ute resurssvaga föreningar och organisationer.

Mötet börjar nu ge resultat. Hittills har två uthyrare erbjudit sig att hyra ut till ideella organisationer för självkostnadspris. Det handlar om attraktiva möteslokaler i innerstaden. Initiativet välkomnas av Region Gotland som arrangerar veckan.

– Jag tycker att det är jättebra! Nu ska vi också hitta former att sprida detta. Höga kostnader ska inte vara en orsak till att man inte kan komma, säger Mia Stuhre, Region Gotlands projektledare för Almedalsveckan.

Mia Stuhre ser gärna också att fler boenden kommer ut på marknaden.

– Vi är fortfarande i stort behov av fler bäddar för att få en bra konkurrens, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.