Studenter vid Linköpings universitet, LiU Foto: SVT/ Lena Liljeborg

Andelen högutbildade har ökat i hela länet

Publicerad

Mellan 2008 och 2018 har andelen högutbildade ökat i hela Sverige. I Östergötland ligger Linköping i topp, där 31 procent av invånarna har en högskoleutbildning på minst tre år.

Andelen högutbildade har ökat i hela Sverige de senaste tio åren, det visar statistik från Statistiska centralbyrån som nyhetsbyrån Siren har tagit fram. Siffrorna innefattar personer i åldrarna 21-74 år med eftergymnasial utbildning på minst tre år.

Yngre ersätter äldre

Östergötlands län är inget undantag. Av länets kommuner ligger Linköping i topp, där är 31 procent av invånarna högutbildade, en ökning på sex procentenheter jämfört med 2008.

– Utbildningsnivån har successivt stigit som en följd av att den högre utbildningen expanderat, utbildningar förlängts och sedan att yngre med högre utbildningsnivå ersätter äldre i befolkningen 25-64 år, säger Sinisa Sauli till Nyhetsbyrån Siren i ett pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer