Ännu en skottlossning

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagseftermiddagen kom det in ett larm om ännu en skottlossning i Eskilstuna och polisen spärrade av ett område runt Gillbergavägen i Fröslunda.

Larmet kom in till polisen klockan 15.45. Vittnesuppgifter tillsammans med fynd på platsen gör att polisen bedömer att det sannolikt skett en skjutning.

I nuläget finns inga tecken på att någon skadats i anslutning till skottlossningen och ingen beskjuten person har gett sig tillkänna. Med anledning av skottlossningen har ändå en förundersökning om misstänkt mordförsök inletts.

Skotten i Eskilstuna

Under kvällen fortsätter polisen med kontroller och spaning efter i första hand två bilar som kan sättas i samband med skottlossningen. Under kvällen förhör polisen vittnen och gör en teknisk undersökning av brottsplatsen.

Har den här skjutningen något samband med skottlossningen igår kväll?

– Det här är ju en färsk händelse så man ska naturligtvis inte låsa sig vid något, men självklart är det så att vi absolut inte utesluter att det här kan ha ett samband, det är en av våra arbetshypoteser, säger Fredrik Wallén, presstalesman på polisen i Sörmland.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skotten i Eskilstuna

Mer i ämnet