Antalet antagna till universitetet ökar

Publicerad

Antalet antagna till Linköpings universitet ökar med 6,2 procent jämfört med våren förra året. Enligt universitetet är det framför allt socionomprogrammet som ökar.

I landet som helhet har antalet antagna sjunkit med nästan fyra procent. Men 15 lärosäten, däribland Linköpings universitet har tagit emot fler studenter jämfört med förra våren.

– Totalt har LiU antagit ca 70 studenter fler till utbildningsprogram till våren 2022 jämfört med året innan i urval 1. Eftersom den procentuella ökningen (6,2 procent) jämförs med föregående år blir siffrorna för LiU:s del lite ”falskt höga” eftersom antagning till två program inte gjordes till vårterminen 2021. Men även utan dessa två utbildningar har antagningen ökat med cirka 30 studenter, där socionomprogrammet står för den största ökningen, säger LiU:s utbildningsråd Ragnhild Löfgren på universitetets hemsida.

De som erbjudits plats måste svara senast den 17 december.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet