Foto: Henrik Montgomery/TT

Arbetslösheten fortsätter att öka i Östergötland

Publicerad
Coronakrisens konsekvenser fortsätter att göra sig påminda på den svenska arbetsmarknaden. I Östergötland hade arbetslösheten ökat till 9,3 procent under juni, under motsvarande tid förra året låg den siffran på 7,6 procent.

Siffrorna på arbetsmarknaden forsätter att sjunka när Arbetsförmedlingen presenterar sina siffror för juni månad.

Det är framförallt unga, utrikesfödda och personer med tillfälliga anställningar som drabbas hårdast. Totalt sett i landet har arbetslösheten ökat från 6,7 procent till 9,0 procent från förra året.

I Östergötland var 14,1 procent av unga mellan 18-24 år inskrivna som arbetslösa hos Arbetsförmedlingen, det är en ökning från 9,1 procent från förra året.

Även på Gotland har arbetslösheten ökat, men tillsammans med Västerbotten och Norrbottens län, ligger arbetslösheten här lägst i landet. Där är 6,7 procent av befolkningen inskrivna som arbetslösa i de respektive länen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer