Cistern i Boxholm med Arlas varumärke. Foto: SVT

Arla stämmer Glada bonden för varumärkesintrång

Uppdaterad
Publicerad

Nu stämmer Arla den nya mejeriägaren i Boxholm för varumärkesintrång. Detta efter att Glada bonden tidigare under hösten lanserat sina nya ostar under namnet Äkta Boxholms, med tillägg för de olika smakvarianterna.

Arla meddelade i mitten av oktober att de skulle ta strid om varumärket om inte Glada bonden ändrade sitt varumärke. Förra veckan lämnades en stämningsansökan in. Så här säger Arlas presschef Erik Bratthall till SVT Nyheter Öst idag:

– Vi har ju tidigare meddelat Glada bonden att deras varumärke ligger för nära vårt varumärke. Nu har vi skickat in en stämning om att de måste ändra sitt varumärke. Vi anser att de kommer på tok för nära vårt inregistrerade varumärke.

Nedläggningen av Boxholms ost

De nya mejeriägarnas juridiska ombud, advokatfirman Glimstedt, säger att de inte kan bekräfta att stämningsansökan lämnats in av Arla.

SVT har sökt Glada bonden för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nedläggningen av Boxholms ost

Mer i ämnet