Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Behövs flera bostäder i Motala? I klippet hör du bland annat vad Motalaborna Casper Ault och Sussann Palm tycker. Foto: Edina Foric/SVT

Behövs fler bostäder i Motala? Hör vad Motalaborna tycker

Publicerad

Centerpartiet vill utnyttja marken i Dynudden och bygga bostäder – men Sverigedemokraterna vill bevara åkermarken. Men vad tycker Motalaborna själva, behövs fler bostäder i Motala?

– Behåll naturen och ha kvar åkermarken. Vi har ändå jäkligt många fula bostäder redan. Jag kan inte tänka mig att det ska bygga nåt snyggt , så behåll det, säger Casper Ault.

Sussann Palm tycker att bostäder är en fråga som politikerna bör prioritera i Motala. Däremot tycker Jimmy Gustavsson att politikerna bör fokusera på sänkta hyror.

Vad tycker du borde prioriteras istället?

– Sänkta hyror! De renoverar Gamla stan här, och så ökar de med 3 000 i månaden sen. Så för pensionärerna kommer det att gå åt helvete, säger Jimmy Gustavsson.

Se fler åsikter i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.