Bengtsson (M): ”Många står bakom mig”

Uppdaterad
Publicerad

Moderaten Finn Bengtsson gör sig redo inför riksdagens öppnande men relationen till riksdagsgruppen har förändrats sedan i våras.

På tisdag går startskottet för ett nytt arbetsår i riksdagen. En av huvudpersonerna kommer från Linköping. Den moderata riksdagsledamoten Finn Bengtsson tog i våras strid mot den så kallade Decemberöverenskommelsen och hamnade därför i bråk med sitt eget parti.

Stödet ska testas

Enligt honom själv så är det nu fler som sluter upp bakom honom. Och snart är det upp till bevis för Finn Bengtssons linje, i oktober ska moderaternas partistämma ta ställning till decemberöverrenskommelsens framtid.

Oklart om Finn stannar

Finn Bengtsson har inte bestämt om han kommer att sitta kvar i riksdagen hela mandatperioden. Däremot har han under striden förklarat att han inte sitter kvar efter nästa val. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.