Här skulle övervakningskamerorna ha placerats i Skäggetorp. Foto: SVT Grafik

Beskedet: Inga övervakningskameror i Linköping i närtid

Uppdaterad
Publicerad

I somras var tanken att 27 övervakningskameror skulle sättas upp i Linköping nu i början av 2020. Men nu meddelar polisen att de inte kommer att sättas upp i närtid.
– Kamerorna i Linköping har fått lägre prioritet, säger Peter Holmstedt vid polisen.

De 27 kamerorna skulle ha satts upp i centrum kring stora torget och i stadsdelarna Skäggetorp och Berga.

– Det har gjorts en ny nationell prioritering. Kamerorna i Linköping har fått lägre prioritet. Det handlar om budget och prioritering. Kamerorna kommer inte att sättas upp i Linköping i närtid, säger Peter Holmstedt som är regionellt kameraansvarig vid polisen i region Öst.

Däremot meddelar polisen att det finns ett par tillfälliga kameror som man har möjlighet att sätta upp. Men det finns idag inget beslut om att några ska sättas upp.

I helgen inträffade ett mord i Skäggetorp. Hur påverkar en sådan händelse den här processen?

– Det kommer att påverka. Men det gäller de tillfälliga kamerorna. De kommer hamna i sådana områden som till exempel Skäggetorp. Men det finns inga sådana beslut idag, säger Peter Holmstedt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Linköping

Mer i ämnet