Dödsolycka i Hävla Foto: Niklas Luks

Tonåring död – bil körde ner i vattnet

Uppdaterad
Publicerad

En pojke i 15-årsåldern har avlidit efter att ha färdats i en bil som hamnade i vattnet i Hävla, några mil norr om Finspång, på lördagskvällen. Tillståndet beskrevs initialt som kritiskt och pojken avled sedan under natten, meddelar polisen på sin hemsida. Anhöriga är underrättade.

En 20-åring som körde bilen skadades lindrigt och har fått lämna sjukhuset. Fordonet har beslagtagits.

– Det är ingen misstänkt rattfylla, troligen har det gått rätt fort, den tekniska undersökningen av bilen får utvisa om det eventuellt är något fel på den, säger Martin Detterström vakthavande befäl vid polisen.

Det var strax före klockan nio på lördagskvällen som räddningstjänsten larmades om att en bil hade kört igenom ett räcke och hamnat på taket i Svarttorpaån. Den ene personen ska ha tagit sig ut ur bilen själv, medan den nu avlidne pojken var kvar i bilen. Pojken ska ha blivit kvar under vattnet i runt tolv minuter, uppger polisen på sin hemsida, innan räddningstjänstens ytbärgare fick upp honom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.