Foto: SVT

Biskopens otrohet blir film: ”Chockad”

Uppdaterad
Publicerad

Biskopen Thomas Peterssons otrohetsaffär ska filmatiseras, skriver Aftonbladet. Han var biskop i Visby stift men avkragades sedan han haft ett utomäktenskapligt förhållande med en anställd i stiftet.

Nu håller produktionsbolaget Scandinavian content group på att göra film av händelsen med skådespelaren Jonas Karlsson i huvudrollen, rapporterade Moviezine först. Även Livia Millhagen, Stina Ekblad och Rebecka Hemse är tilltänkta som skådespelare i filmen, och arbetet med finansiering och utveckling av manuset pågår.

Men ingen har kontaktat Petersson om projektet och han är starkt kritisk.

– Jag blev chockad, inte bara över att hört om det, utan eftersom det handlar om vanliga människor som man helt plötsligt lämnar ut på det här sättet.

Petersson gav i år ut boken ”Avkragad” om händelsen, med journalisten Claes de Faire som medförfattare. Även de Faire är kritisk och kallar hela idén ”ett stort potentiellt förtal”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.