Brand i S:ta Maria kyrkas samlingslokal i Klockaretorpet i Norrköping natten till söndag den 6 januari. Foto: Niklas Luks

Samlingslokal brann natten mot söndag

Uppdaterad
Publicerad

En brand utbröt natten till söndagen i en kyrklig samlingslokal i Norrköping.

Larmet inkom kl 1.34 om en brand i en träbyggnad intill Sankta Maria kyrka i Klockartorpet. Räddningstjänsten kunde dock snabbt få branden under kontroll. Skadorna begränsas till en dörr och en del av fasaden intill dörren. Tretton personer deltog i släckningsarbetet.

– Har vi brand i byggnad så kraftsamlar vi alltid från början, så slipper vi sitta på pottan senare, säger Mikael Kalered, inre befäl vid räddningstjänsten i Östra Götaland.

Norrköping

Rubriceras som mordbrand

Under söndagen genomförde polisen en teknisk undersökning på brandplatsen. Brottsrubriceringen var fortfarande på måndagen mordbrand.

Lokalen används för kyrkkaffen och andra sammankomster av syrisk-ortodoxa Sankta Maria församling. Själva kyrkobyggnaden skadades 2018 i en misstänkt mordbrand.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet