Foto: Skärmdump

Bråvallafestivalen läggs ner

Uppdaterad
Publicerad

Arrangören FKP Scorpio lägger ner Bråvalla festival. Det skriver man idag på festivalens Instagram-konto.

I texten står det bland annat:

”Det finns många orsaker bakom det här svåra beslutet. Framför allt handlar det om saker som att boka de artister ni allra helst vill se och samtidigt se till att alla får den bästa möjliga upplevelsen under festivalen. Vi vill inte göra något som vi inte till hundra procent vet kommer att leva upp till era höga förväntningar. Då är det bättre att sätta punkt och blicka framåt.”

Bråvallafestivalen i Norrköping

Till Norrköpings Tidningar, som var först med att rapportera om att festivalen läggs ner, säger FKP Scorpios PR-ansvariga Kajsa Apelqvist:

– Det är ett väldigt tråkigt beslut att ta men den samlade bilden vi har är att vi inte kan utveckla festivalen på det sätt vi vill för att vara relevanta för våra besökare i framtiden.

Sedan beslutet kom förra året om att festivalen skulle ta en paus har det spekulerats i om det skulle någon fortsättning.

När sedan konsertarrangören Live Nation kom med beskedet att den stora amerikanska musikfestivalen Lollapalooza skullle komma till Stockholm på just de datum som tidigare varit Bråvallafestivalens såg utsikterna ännu mörkare ut för en fortsättning i Norrköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bråvallafestivalen i Norrköping

Mer i ämnet