Bygget av Vårdcentrum Finspång kan börja

Uppdaterad
Publicerad

Region Östergötlands styrelse beslutade idag att sälja Lasarettet i Finspång för 8 miljoner och samtidigt köpa fastigheter för 8,5 miljoner. Därmed startar bygget av Vårdcentrum Finspång.

Fastigheterna man köper är Borgmästaren 4+8, Montören 3 samt en del av Högby 1:2.

– Nu ska den praktiska och juridiska processen ta fart och vi vill börja bygga så fort som möjligt, säger Mats Johansson (S), regionstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Beslutet om regionens satsning i Finspång togs förra året och beräknas kosta 500 miljoner kronor.

– Det känns bra att vi idag tagit ett steg närmare Vårdcentrum i Finspång. För oss är det viktigt att de som arbetar inom vården ska ha en bra arbetsmiljö och att de som besöker vården ska komma till en välkomnande miljö, säger Mats Johansson (S).

Den dagkirurgi som idag finns i Finspång flyttas till Vrinnevisjukhuset i Norrköping, samtidigt som rehabiliteringsverksamheten förstärks och får ett större upptagningsområde.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.