Filmkollektivet Crazy Pictures från Norrköping. Foto: Crazy Pictures

Crazy Pictures storsatsar på äventyrsfilm

Uppdaterad
Publicerad

Guldbaggeprisade filmkollektivet Crazy Pictures från Norrköping börjar i september spela in sin nya långfilm UFO Sweden. Denna gång en äventyrsfilm som beräknas ha premiär julen 2022.

Historiens kärna är en fosterhemsplacerad tonårtjej som misstänker att hennes pappa inte är död, utan har kidnappats av ufon, skriver Crazy Pictures i ett pressmeddelande. Hon tar sedan hjälp av en ufoförening för att finna sanningen.

Idén till berättelsen fick filmkollektivet när de upptäckte att ett av världens största ufoarkiv, Archives for the unexplained, finns i Norrköping och drivs av föreningen UFO Sverige.

Norrköping

”Spektakulärt”

– UFO Sweden kommer bli ett spännande mysterium, lika spektakulärt som mänskligt, som vi hoppas får tittaren att om vartannat dra på smilbanden och nagla fingrarna i biofåtöljen, säger Victor Danell på Crazy Pictures, i pressmeddelandet.

Projektet får stöd från Norrköpings filmfond. SVT samt Film i Väst är samproducenter och SF-Studios är med och satsar på filmen som börjar spelas in i september i Norrköping.

Se bilder ur förra filmen ovan.

Crazy Pictures

Crazy Pictures är ett filmkollektiv från Norrköping som gjort sig kända för sina actionladdade kortfilmer Poesi för fiskar på Youtube, men också för sin debutlångfilm Den blomstertid nu kommer.

Den sistnämnda filmen har sålts till över 100 länder och sågs av 115 000 personer på bio i Sverige. De fick också en Guldbagge som årets nykomling för den 2019.

Källa: Crazy Pictures

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet