Snart ska prinsessan få klappa sin egen häst. Foto: SVT/Harriet Cederqvist

Då kan du se prinsessan i Visby

Uppdaterad
Publicerad

Hertiginnan av Gotland ska få se sin ö för första gången på fredag. Hon ska få klappa sitt alldeles eget Gotlandsruss Haidi af Gotland på Lojsta Hed.

Den tvååriga prinsessan Leonore kommer till ön med flyg med sin familj vid lunchtid på fredag. Prinsessan kommer att åka direkt ut till Lojsta Hed för att möta Haidi af Gotland. Sedan följer en sen lunch i Landshövdningens residens på Strandgatan i Visby.

14:30 får gotlänningarna hälsa

Klockan 14:30 kommer prinsessan och hennes familj att gå längs Strandgatan för att besöka Gotlands museums utställning för barn, Skepp o´skoj. Där ska de vara klockan 15:00. Under den promenaden på några hundra meter har gotlänningarna möjlighet att se sin hertiginna och det kommer att finnas möjlighet att fotografera utanför museet vid deras ankomst.

Efter besöket på museumet lämnar prinsessan ön igen.

Fick russ i dopgåva

När prinsessan Leonore döptes så fick hon ett russ i dopgåva av Länsstyrelsen och Region Gotland. Det då knappt månadsgamla russfölet fick efter en stor omröstning på Gotland fick det adelsklingande namnet Haidi af Gotland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.