Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Att kunna hantera ett miljonprogramsområde kommer att ta väldigt lång tid, men det ät ett långsiktigt åtagande som vi är villiga att göra”, säger Stefan Erikson (M), kommunalråd och ordförande för samhällsbyggnadsnämnden. Foto: Hadeel Ibrahim

De vill förändra Skäggetorp – mer blandad bebyggelse ska öka statusen

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen höll S-M-styret i Linköping en pressträff i Skäggetorp. De vill göra omtag för mer en varierad bebyggelse i stadsdelen. ”På sikt är målet att knyta stadsdelen närmare övriga delar av Linköping”, meddelar de.

– Blandade bebyggelse är inte svaret på att bryta segregationen, men jag tror ändå att fler radhus och bostadsrätter i Skäggetorp skulle öka möjligheten att Linköpingsbor från olika samhällsklasser möts, säger Kristina Edund (S), kommunstyrelsens ordförande, på pressträffen.

Hur kan varierad bostadsform göra området mer attraktivt?

– Ensidigheten skapar hinder för att kunna göra ett boendekarriär. Just nu är det svårt att flytta ihop eller flytta isär inom området . Det behövs fler upplåtelseformer för att kunna äga eller hyra. Blandningen är grunden.

Särskilt utsatt område

Politikerna menar att bebyggelseprojektet kan leda till att ändra stadsdelens status som idag är stämplad av polisen som ett särskilt utsatt område.

– Vi vill signalera allt som är bra med området. Det är viktigt att sprida bilden av att väldigt många är stolta och känner sig trygga i Skäggetorp.

När kan man se resultatet av detta projekt? Hör svaret i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.