Den mordmisstänkte mannen släpps nu på fri fot. Sedan i torsdags har han suttit anhållen misstänkt för dödsskjutningen i Skäggetorp i onsdags. Foto: Jeppe Gustafsson/TT/Mimmi Moberg/SVT

Misstänkt för dödsskjutning i Skäggetorp släpps på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 20-årsåldern som sedan i torsdags suttit anhållen misstänkt för mordet på en man i stadsdelen Skäggetorp i Linköping 29 december, släpps nu på fri fot.

Inget i utredningen har stärkt misstankarna mot honom och därför beslutar förundersökningsledare Kajsa Malmström att han ska släppas.

Mannen var anhållen med den lägre misstankegraden, skäligen misstänkt för mordet. För en häktning hade det krävts att misstankarna mot honom skulle ha stärkts i utredningen, under de tre dagar han suttit anhållen.

Skjutvapenvåldet i Linköping

– Misstankarna mot honom är inte avskrivna utan kvarstår och förundersökningen fortsätter, säger Anne Öberg på Åklagarmyndighetens presstjänst.

Mordet skedde i stadsdelen Skäggetorp i Linköping 29 december. Vid 17-tiden sköts en man i 30-årsåldern i huvudet. Han avled av skadorna.

Mannen i 20-årsåldern greps på onsdagsnatten och anhölls senare skäligen misstänkt för mordet. Enligt polisen är både offer och den misstänkte mannen kända av polisen sedan tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutvapenvåldet i Linköping

Mer i ämnet