”Det är ett misslyckande från polisen” – kommunalrådet kritiskt

Publicerad

I år har det skett 13 skjutningar i Linköping där fem personer mist livet. Polisen misstänker att det handlar om gängkonflikter. De har inte lyckats klara upp något av brotten.

– Det är ett misslyckande att polisen inte fått stopp på den här gängkonflikten, säger Niklas Borg (M), kommunalråd i Linköping.

Under onsdagen sköts en man ihjäl i Skäggetorp i Linköping. Han blev den femte personen som fick sätta livet till i den pågående gänkonflikt som pågår i Linköping och som lett till en rad skjutningar under det här året.

– Mina tankar går till de anhöriga och de boende i området. Hemmet ska vara den trygga punkten så det är hemskt det som de varit med om, säger kommunalråd Niklas Borg (M).

Linköping

Ökad närvaro

Kommunen ökar nu sin närvaro i stadsdelen med fältverksamhet och ordningsvakter. Verksamheterna Ung Puls och Agora håller öppet för att möta upp allmänheten.

Hör Niklas Borg (M) i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet