Hedvig Krusare och Alva Krusare med nya familjemedlemmen Doris Foto: privat

Familjen Krusare på Gotland: ”Det är nu man har tid med en valp”

Uppdaterad
Publicerad

Familjen Krusare på Gotland har precis köpt sin första hund. De är långt ifrån ensamma, allt fler köper sällskapsdjur under pandemin. Svt Nyheter Öst har tidigare berättat om den ökade efterfrågan på sällskapsdjur.

För familjen Krusare passade hundköp bra nu i coronatid, när familjen spenderar mycket tid hemma.

– Det var dags att slå till. Vi har mycket mer tid hemma och det som krävs är tid att ta hand om en hundvalp, den här valpen är nio veckor så det är hela dagarna, säger Fredrik Krusare.

I takt med den ökade efterfrågan har hunduppfödare svårt att hinna få fram valpar och priserna på hundar har också gått upp, uppger försäkringsbolag som SVT Nyheter Öst varit i kontakt med.

Doris är en korsning med pudel, vilket hör till en av de populärare blandningarna den senaste tiden, vilket kan påverka priset, uppger Sveland Djurförsäkringar.

”Riktigt höga priser”

Något som har Sara Krusare märkt av.

– Vi har kollat mycket på köp- och sälj-sajter och det är ganska dyra priser på just de här som har pudelkorsning. Riktigt höga priser, säger hon.

Ser du några risker med att allt fler väljer att skaffa hund?

– Det är ingen coronavalp man skaffar. Inget tillfälligt, utan det är en uppgift på tio till femton år. Det är en familjemedlem som ska tas om hand om, säger Fredrik Krusare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.