Johan Liljegren och Malin Ljung kommer vara ensamma fanbärare vid prinsessan Estelles dop i Slottskyrkan i Stockholm.

Dopets fanbärare från Östergötland

Uppdaterad
Publicerad

När prinsessan Estelle ska döpas blir det två östgötar som bär fanan vid dopet.

Endast två fanbärare ska medverka i Slottskyrkan – och båda representerar alltså hertigdömet Östergötland. Malin Ljung och Johan Liljegren heter dom båda fanbärarna som blivit nominerade av landshövdingen och valda av kungahuset. Dom båda ska finnas med i Slottskyrkan under dopceremonin och där hålla en nytillverkad fana med Östergötlands landskapsvapen.

Malin Ljung är till yrket regionchef för Ung Företagsamhet i Östergötland, en tjänst hon haft sedan 2008. Johan Liljegren läser till civilingenjör i industriell ekonomi vid Linköpings universitet och är kårordförande i Linköpings Teknologers Studentkår.

Estelles dop

Idag pågår repetitioner för de båda fanbärarna i Slottskyrkan i Stockholm. Johan Liljegren kommer att bära Vångas folkdräkt och Malin Jung bär dräkten från Skedevi församling.

Malin och Johan kommer även att delta i kungaparets mottagning i Bernadottevåningen på Kungliga slottet efter dopceremonin.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Estelles dop

Mer i ämnet