Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Imad Al Khawaja och hans söner är fortfarande chockade efter gårdagens incident på Centralbadet i Norrköping. Foto: SVT

Vittne till drunkningslarmet i Norrköping: ”Personalen kunde inte HLR”

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen hittades ett sexårigt barn i bassängen på Centralbadet i Norrköping. Enligt vittnet Imad Al Khawaja är det hans son som hittar barnet och tillsammans tillkallar de personal till platsen.

– Han flyter på vattnet, han var inte på botten av bassängen som det har stått tidigare, säger Imad Al Khawaja.

Enligt honom förstår hans son snabbt att det är något som inte stämmer och Imad Al Khawaja ber sonen ta upp pojken samtidigt som han springer för att hämta personal.

Norrköping

– Första personalen som kom, kunde inte hjärt- och lungräddning så hon var tvungen att hämta annan personal, säger Imad Al Khawaja.

Olyckan utreds

Vad som är orsaken till söndagens olycka utreds nu av polis.

– Vi vet att enligt de förstärkta principer för bemanning och bevakning så gjorde vi det vi skulle, säger Daniel Almgren, vd för Medley som driver verksamheten.

När SVT Nyheter Öst på måndagskvällen ringer Medleys VD Daniel Almgren angående om personal saknar kompetens i hjärt och lungräddning, svarar han.

– Enligt den info jag har fått till mig så stämmer det inte. Händelseförloppet jag har fått till mig visar inga oegentligheter eller fördröjning i HLR.

Hör Imad berätta i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet