Detta har hänt

Uppdaterad
Publicerad

Natten mot lördagen den 2 november larmades polisen till Ljungsbro utanför Linköping.

Detta har hänt:

Lördag 2 november

01.59: Polisen får larm från en kvinna i en villa på Hällestadsvägen i Ljungsbro. Hon berättar att gärningsmannen och de två pojkarna befinner sig i källaren. Polisen misstänker att mannen tvingat med sig pojkarna och brutit sig in i källaren. Bråk uppstår och kvinnan och hennes sambo lyckas frita en av pojkarna, medan gärningsmannen får med sig den andre ut. En kvinna i en annan bostad märker att något inte står rätt till går ut, tillsammans med sin sambo, för att hjälpa pojken. I tumultet som uppstår mördas kvinnan och pojken, medan sambon skadas.

Allt om dubbelmordet i Ljungsbro

02.12: Polisen är på plats med hundspårare.

02.22: Mannen grips av polisen. Han uppträder förvirrat.

06.00: Polisen beslutar att ärendet ska behandlas som en ”särskild händelse”, vilket bland annat innebär kraftsamling och tillsättning av särskilda resurser.

08.50: Polisen kontaktar åklagare.

08.57: Gärningsmannen anhålls av åklagare på sannolika skäl misstänkt för två mord.

13.00: Polisen håller presskonferens och berättar att två personer mördats.

16.50: Ett första förhör med den misstänkte 33-åringen har hållits. Han nekar till mord. Advokat Thomas Bodström förordnas som offentlig försvarare.

Källa: Polisen

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allt om dubbelmordet i Ljungsbro

Mer i ämnet