Tecknad bild på morddömde Daniel Nyqvist under rättegången i september. Hans advokat, Johan Ritzer, säger att hans klient inte kommer att överklaga domen. Foto: Anders Mohlin (tecknare)/Axel Brantemo/SVT

Dubbelmördaren vill inte överklaga domen

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan stod det klart att Daniel Nyqvist döms för dubbelmordet i Linköping till rättspsykiatrisk vård. Nu meddelar hans advokat Johan Ritzer, att Nyqvist inte har något intresse av att överklaga tingsrättens dom, något Corren.se var först med att rapportera.

– Han har haft tid att gå igenom domen och smälta resultatet nu. Han är nöjd med att få rättspsykiatrisk vård. Och han anser att de anhöriga har rätt till ersättning för de gärningar som han erkänt. Vi nådde inte hela vägen fram när det kommer till jämkningsfrågan, men på det stora hela är han nöjd och vill inte driva det här vidare, säger Johan Ritzer till SVT Nyheter Öst.

Troligt avslut

Dagens besked innebär troligen att ärendet med dubbelmordet i Linköping nu efter 16 år fått sitt avslut. Enligt Johan Ritzer är Daniel Nyqvist inställd på att spendera lång tid inom den rättspsykiatriska vården.

Dubbelmordet i Linköping

– Han har haft en ganska lång tid på sig att reflektera över vad en rättspsykiatrisk vård skulle kunna innebära. Nu är han på plats och försöker komma till rätta. Han tar det här en dag i taget kan man säga, men han är inställd på att det kommer att vara så här en lång tid framöver, säger Johan Ritzer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmordet i Linköping

Mer i ämnet