Midsommarköer vid Söderköping Foto: SVT

Förbifart Söderköping med i planeringen

Uppdaterad
Publicerad

Regeringen presenterade idag vilka vägar, farleder och järnvägar som kommer att byggas eller rustas upp de närmaste tio åren. Totalt investeras 700 miljarder kronor på olika projekt – E22 förbi Söderköping är ett av dem.

Idag meddelade regeringen att Söderköping finns med i regeringens planering. Man räknar med en byggstart för den nya sträckningen av E22 någon gång under perioden åren 2021-2024.

– Detta öppnar upp möjligheterna för oss som kommun och plats, säger Anders Bevemyr (S) kommunstyrelseordförande  i Söderköping i ett uttalande.

E22 Förbifart Söderköping
Anders Bevemyr (S), kommunpolitiker i Söderköping

Sista budet –en akvedukt

Det är framförallt vid de stora helgdagarna under sommartid, när båtarna ska släppas förbi i Göta kanal, som trafiken bildar långa köer genom Söderköping.

Under många år har förslagen stötts och blötts om hur man ska lösa trafikproblemen. Broar, båthissar och tunnlar är några förslag som har diskuterats.

I maj förra året meddelade Trafikverket att den nya sträckningen av E22 kommer gå under Göta kanal och en akvedukt kommer byggas.

Se den planerade dragningen av E22

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

E22 Förbifart Söderköping

Mer i ämnet