Camilla Egberth (S), kommunstyrelsens ordförande Motala Foto: Fredrik Sandberg TT//Tobias Holmqvist/SVT

Tåg- och vägsatsningar berör Motala

Uppdaterad
Publicerad

Regeringen presenterade idag vilka vägar, farleder och järnvägar som kommer att byggas eller rustas upp de närmaste tio åren.

Flera av satsningarna har en inverkan på Motala kommun.

Ett av projekten som får pengar är nybyggnationen av riksväg 34 mellan Ervasteby och Borensberg som beräknas vara färdig hösten 2020. Ett annat projekt är en mötesfri väg mellan Nykyrka och Brattebro backe på riksväg 50 som får 650 miljoner kronor.

Regeringen vill också satsa 1,1 miljarder på en utbyggnad av dubbelspåret mellan Jakobshyttan och Degerön, vilket är en del av planen för dubbelspår hela sträckan mellan Hallsberg och Mjölby.

Motala

Kommunstyrelseordföranden i Motala är glad idag.

– Nu är vi ett steg närmare pendeltåg mellan Motala – Örebro. Det ger kommunen tillgång till en större region och hela kommunen har möjlighet att fortsätta växa, säger Camilla Egberth (S) i ett uttalande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Motala

Mer i ämnet