Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Dolda vinklar, solspeglingar – följ med in på Centralbadet och se speciallösningarna. Kultur- och fritidsdirektör Maria Modig är nu nöjd och trygg. Foto: Lena Liljeborg/SVT

Efter dödsolyckorna – nu stärks säkerheten på Centralbadet

Uppdaterad
Publicerad

Säkerheten på Centralbadet i Norrköping stärks ytterligare. Det meddelar företaget Medley och Norrköpings kommun i ett pressmeddelande. Bakgrunden är flera olyckor på badhuset.

Det var den 10 februari 2022 som en tre-årig pojke hittades livlös i bassängen och fördes till sjukhus. Trots vård på intensivvårdsavdelning fick hans liv inte att rädda. Den 14 augusti förra året inträffade samma sak igen – då en fyra årig pojke avled.

Säkerhetsåtgärder

Nu presenterar Norrköpings kommun och företaget Medley som driver verksamheten flera säkerhetsåtgärder.

– Som fastighetsägare och uppdragsgivare vill vi göra allt vi kan för att undvika att olyckor eller tillbud sker, och tillsammans med Medley har vi täta avstämningar för att säkerställa trygga badbesök. Vi arbetar aktivt tillsammans för att skapa en plats där människor i alla åldrar kan njuta och uppleva badglädje tillsammans, säger Maria Modig, kultur- och fritidsdirektör Norrköpings kommun i ett pressmeddelande.

Här är säkerhetsåtgärderna:

• Fler speglar och informationsskyltar om exempelvis bassängdjup och utökade regler för vattenrutschkanor har satts upp i simhallen.

• Solfilm har satts upp för att minska solblänk in i bassängerna.

• Plexiglas har placerats i grottan och vid sliden mellan vattenfallen i äventyrsbadet för bättre övervakning och säkerhet.

• Ledstänger har kompletterats i bassängen för ökad säkerhet.

• Ny språk-oberoende informationsfilm om säkerhetsregler visas i anläggningen.

• Föräldrasignering från och med den 4 december för att tydliggöra att man som vårdnadshavare är ytterst ansvarig för sitt barns säkerhet.

Källa: Norrköpings kommun/Medley

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.