Foto: Lovisa Gelin/SVT

Olyckan på Centralbadet i Norrköping utreds av åklagare

Uppdaterad
Publicerad

Olyckan som inträffade sent på söndagseftermiddagen på Centralbadet i Norrköping ska nu utredas av åklagare. Vad som ska utredas är om det har skett ett oaktsamhetsbrott.

Det var på söndagskvällen som en medvetslös sexåring hittades i en av bassängerna på Centralbadet. Pojken fördes till sjukhus och vårdades på intensivvårdsavdelningen. Under tisdagen kunde pojken lämna sjukhuset.

Oaktsamhetsbrott

Förundersökningen gäller brottsrubriceringarna vållande till kroppsskada och framkallande av fara för annan. Ingen person är delgiven misstanke om brott, vilket NT först berättade om.

– Det handlar om utreda om det har skett ett oaktsamhetsbrott. Om någon avsiktligt försatt honom i sitt öde, säger chefsåklagare Torsten Angervåg.

Han säger vidare att man ska utreda om detta är på en sådan nivå att den skulle vara straffbar.

– Där är vi inte ännu. Ingen är delgiven misstanke, fortsätter han.

Tre olyckor

Söndagens olycka på Centralbadet var den tredje på badhuset inom ett knappt år. Tidigare har en treårig pojke och en fyraårig pojke drunknat på anläggningen.

I första hand tittar åklagaren på vårdnadshavarens ansvar, men han utesluter inte att verksamhetens ansvar kan komma att undersökas.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kultur- och fritidsdirektör Maria Modig tycker att det är förfärligt att det åter inträffat en allvarligt olycka på Centralbadet i Norrköping. Hör mer i videon. Foto: Carl Larsson/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.