Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Att nå ut med vad föräldraansvaret innebär går inte att göra under en natt, det vet vi” säger Daniel Almgren, VD på Medley. Foto: Donya Darvishi Gaziani/SVT

Mobilförbud och nya öppettider efter tillbuden på Centralbadet

Uppdaterad
Publicerad

Efter det senaste drunkningstillbudet vid Centralbadet i Norrköping presenterar Medley nu en åtgärdsplan. Mobilförbud, digital signering och nya öppettider är exempel på åtgärder som ska göra det säkrare i simhallen.

– Det är personalen som får säga till att det inte är okej att använda mobilerna på Centralbadet, säger Daniel Almgren, VD Medley.

Kommer inte det att påverka hur mycket tid de anställda kan lägga ner på barnen som badar?

Norrköping

Det är personalen själva som får göra bedömningen om hur man bäst kan utföra badbevakningen, säger han.

Kortare öppettider

På äventyrsbadet Oasen kommer man att tillsätta nya och kortare öppettider. Från att idag vara öppet mellan 10:00-20:00 på vardagar kommer det framöver hållas öppet mellan 15:00-20:00.

– Många föräldrar är också föräldralediga och om det är så att vi märker att många föräldrar kommer hit under de tiderna kommer vi självklart att öppna tidigare, säger Nora Karlsson, anläggningschef Centralbadet.

Den 15 januari hittades en sexårig pojke medvetslös i en bassäng. Pojken intensivvårdades på sjukhus. Olyckan är den tredje på badhuset inom ett knappt år. Tidigare har en treårig pojke och en fyraårig pojke drunknat på anläggningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet