Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
– Just nu bor mamma hos mig, säger Margareta Vilhelmsson

Efter explosionen i Linköping – Margaretas mamma vet inte när hon får komma hem

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har fått in runt 100 tips sedan explosionen i Linköping, men ännu är ingen gripen. Samtidigt är framtiden för de boende i området oviss.

Margareta Vilhelmsson och hennes mamma är bara två av de många Linköpingsbor som fått se sitt liv ställas på ända. När SVT Nyheter träffar Margareta Vilhelmsson är hon i full färd med att packa ner det viktigaste från sin mammas lägenhet såsom kläder, pass och medicin. Hur många månader hennes mamma kommer vara evakuerad är det ingen som vet.

– Det är olika tider för olika delar av huset. Vi vet inte när mamma får flytta tillbaka, just nu bor hon hos mig, säger Margareta Vilhelmsson.

Hur har hon tagit det som har hänt?

– Hon är väldigt skärrad. Hon är 82 år gammal. Hon orkar inte det här utan det är jag som får göra det.

”Man får en chock”

Vad har ni tagit med er?

– Jag har försökt få med det som är viktigt. Kläder så man klarar sig en längre tid och medicin. Hon är diabetiker och tar även hjärt- och kärlmedicin så det är väldigt mycket mediciner.

Vad tänker du om det som har hänt?

– Man får en chock, jag är glad att alla lever. Jag bor 350 meter härifrån och vaknade av att hela sängen skakade, jag trodde att det var jordbävning, säger Margareta Vilhelmsson och fortsätter:

– Mamma klarade sig som tur var, hade hon suttit vid köksbordet som hon brukar hade hon säkert både fått glas på sig och flugit iväg. Allt har ju kommit in. Och då bor hon ändå högst upp.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Explosionen i Linköping

Mer i ämnet