Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Säkerhetschef Robert Aldén utanför de hus som skadades i samband med en explosion natten till torsdag. Foto: Mimmi Moberg/SVT

Efter explosionen i Linköping: ”Skadorna är värre än vad vi trodde”

Uppdaterad
Publicerad

Efter explosionen i Linköping har nio lägenheter evakuerats och ingen vet när de drabbade hyresgästerna kan få återvända till sina hem.

– Det är svårt att säga hur lång tid det kommer att ta men vi pratar om en längre tid, säger Robert Aldén, säkerhetschef på fastighetsbolaget Stångåstaden.

Det var natten till torsdag som en detonation skedde i ett trapphus i stadsdelen Johannelund i Linköping. Samtliga hyresgäster i trappuppgången fick evakueras och fick hjälp från hyresvärden med tillfälligt tak över huvudet.

– Vi har fått till lite olika lösningar i det akuta skedet och sedan går försäkringsbolagen in tillsammans med oss och ordnar med boende på längre sikt – fram tills att de kan flytta hem igen, säger Robert Aldén.

Allvarliga skador på fastigheten

Så snart polisen hävt avspärrningen av fastigheten kommer arbetet med att tömma de drabbade lägenheterna på personliga tillhörigheter och bohag att påbörjas. Därefter kan arbetet med att återställa fastigheten inledas.

– Skadorna är värre än vad vi trodde från början så det kommer ta tid, säger Robert Aldén.

Se Robert Aldén berätta i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.