Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag mår inte bra. Det är ett trauma”, säger ”Maria” som är en av de som blev attackerad av en lös hund i Norrköping under julaftonskvällen. Foto: SVT

Efter hundattacken i Norrköping: ”Det är ett trauma”

Uppdaterad
Publicerad

En av de som blev attackerade på julaftonskvällen av en lös hund i Hageby i Norrköping kallar vi för ”Maria”, då hon vill vara anonym. Flera dagar efter händelsen är hon fortfarande väldigt skärrad av det som hon, och hennes kollegor, fick uppleva.

– Jag mår inte bra. Det är ett trauma. Det är fortfarande ett trauma, säger hon.

Det var under arbetstid, hemma hos en brukare, som ”Maria” blev uppringd av sin kollega som grät i telefonen och sa att hon hade blivit attackerad av en lös hund. När ”Maria” och en till kollega begav sig till platsen där attacken skedde, blev de själva attackerade.

Norrköping

Är sjukskriven

”Maria” blev aldrig biten, däremot hoppade hunden på henne. Hon mår väldigt dåligt och har ont i ryggen efter händelsen. Just nu är hon sjukskriven och hon vet inte när hon kan återgå till arbetet inom hemtjänsten.

I klippet längst upp får du höra ”Maria” återberätta vad som skedde under lördagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet