Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med till Vrinnevisjukhuset i Norrköping när Magdalena Andersson (S) besökte den oroliga personalen. Foto: SVT/ Christian S Zetterdahl

Efter stora vårdvarslet – Magdalena Andersson (S): ”Stor oro bland personalen”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Region Östergötland lagt ett varsel om uppsägning som berör 900 anställda, besökte Magdalena Andersson (S) Vrinnevisjukhuset i Norrköping för att möta den oroliga personalen.

– Det finns en stor oro hos personalen som undrar hur de ska kunna leverera en vård med bra kvalité. Samtidigt är många människor också oroliga över att patientsäkerheten urholkas och att vårdköerna blir längre, säger Magdalena Andersson (S).

Följ med i klippet ovan när Magdalena Andersson (S) besökte Vrinnevisjukhuset i Norrköping.

Vårdkrisen i Östergötland

På plats under rundturen på Vrinnevisjukhuset fanns också Kommunals förbundsordförande Malin Ragnegård.

– Vi har träffat många medlemmar här som har beskrivit att det finns en stor oro över varslet och besparingen. Hur det kommer drabba undersköterskor, sjuksköterskor, och läkare – och inte minst patienterna, säger hon.

Malin Ragnegård beskriver i klippet nedan hur medlemmarna ser på den stora besparingen:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kommunals förbundsordförande Malin Ragnegård beskriver hur medlemmarna ser på den stora besparingen. Foto: SVT/ Christian S Zetterdahl

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vårdkrisen i Östergötland

Mer i ämnet