De 220 eleverna från friskolan Intermilia har nu placerats ut på kommunala skolor. Foto: SVT

Elever från stängd friskola utplacerade på kommunala skolor

Publicerad

Efter höstens turer kring friskolan Intermilia har nu alla 220 elever som gått på skolan placerats ut i kommunala skolor.

Under den senaste månaden har 113 elever placerats ut på kommunala skolor.

– Det har varit ett tufft och ansträngande jobb för våra tjänstepersoner på förvaltningen och de inblandade rektorerna – de har gjort ett jättejobb, men i samband med konkursen har alla fått en kommunal skolplacering, säger Per- Arne Sterner, bildningschef i Motala kommun.

Inga elever dök upp på skolan under tisdagen

Konkursförvaltaren ska enligt Per-Arne Sterner ha befunnit sig på skolan under tisdagsmorgonen om någon eller några elever skulle kommit dit.

– Dit hade det inte kommit någon elev. Då tolkar jag det som att alla elever idag har gått till sin kommunala skolplacering, säger Per-Arne Sterner.

Hur har det gått att placera ut de här eleverna?

– Utifrån önskemål har det varit svårt att tillgodose allas önskemål. Man har fått önska i första, andra och tredjehand, några har fått sitt andra eller tredjehandsval. Vi hoppas och tror att de här eleverna känner sig välkomna, säger Per-Arne Sterner.

Större klasser

Totalt har 220 elever bytt skola till vårterminen 2019.

– Det är klart att det blir större klasser och någon skola kanske till och med utökat med en klass, men då har vi anställt lärare så vi får samma lärartäthet när det kommer nya elever. Det har våra kämpande rektorer hanterat och fått till sig, så rapporterna från verksamheten är att man har klarat det här på ett bra sätt, säger Per-Arne Sterner.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Friskolan Intermilia i Motala

Mer i ämnet