Foto: Niklas Luks

En anhållen för mordförsöket i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern är anhållen på sannolika skäl misstänkt för försök till mord efter måndagskvällens händelser vid biblioteket i Norrköping. Ett stickvapen ska ha använts. Läget för den skadade uppges vara stabilt.

– Polisen väntar på återkoppling från läkare angående skadornas omfattning och karaktär, säger chefsåklagare Torsten Angervåg.

Region Östergötland hade i skrivande stund ingen uppdaterad bulletin.

Norrköping

Chefsåklagaren berättar att den anhållne och den skadade känner varandra, men känner inte till allt om bakgrunden.

– Vi behöver hålla djupare förhör med båda och har förordnat försvarare åt den misstänkte och målsägarbiträde åt den skadade.

Söker fler vittnen

Angervåg uppger att det gjorts vissa fynd gällande vapnet, men att det återstår att säkra att det rör sig om rätt vapen.

– Generellt sett har vi ett förhållandevis bra utredningsläge. Polisen var snabbt på plats och det fanns även vittnen utmed den anhållnes flyktväg. Han kunde därför gripas snabbt.

Att allmänheten varit vaken och behjälplig med vittnesuppgifter framhålls också av chefsåklagaren.

– Men om det finns ytterligare vittnen till händelsen vill vi att de hör av sig till polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet