En man är anhållen skäligen misstänkt för mordet. Foto: SVT

En man anhållen efter dödsskjutningen i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har anhållit en man i 30-årsåldern misstänkt för dödsskjutningen i Lambohov i Linköping.

Mannen greps imorse i Linköping och anhölls senare av åklagare skäligen misstänkt för mord. Den anhållne mannen är sedan tidigare känd av polisen. Mannen kunde gripas av polisen i en annan stadsdel  än Lambohov i Linköping.

Polisen utreder om den anhållne mannen har koppling till gängkriminalitet och de tidigare dåden i Linköping.

Skjutvapenvåldet i Linköping

– Min klient förnekar brott. Jag uppfattar graden av misstanken som väldigt svag och jag förväntar mig att han blir släppt inom kort, säger mannens försvarare Slobodan Jovicic till SVT.

Sköts med flera skott

Det var under natten mot onsdag som en man i 35-årsåldern sköts till döds med flera skott i stadsdelen Lambohov i Linköping. Brottsoffret hade för flera år sedan gjort sig skyldig till rån och brott mot knivlagen. Han har inte straffats på drygt 10 år sedan dess.

Skottlossningen i Lambohov är det fjärde mordet på kort tid i Linköping som det senaste halvåret drabbats hårt av skottlossningar i gängmiljö. Senast i augusti sköts en gängledare till döds i Skäggetorps centrum.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutvapenvåldet i Linköping

Mer i ämnet