Flera trafikolyckor i länet – räddningstjänsten varnar för halka

Uppdaterad
Publicerad

Flera trafikolyckor har inträffat i Östergötland sedan lunchtid under söndagen. Räddningstjänsten varnar om att det är mycket halt på vägarna och flera vägar har stängts av under eftermiddagen.

Det var länge helt stopp i trafiken, både i söder- och norrgående riktning, på E22 i höjd med Lundsbacken söder om Norrköping efter att flera trafikolyckor inträffade under eftermiddagen. Flera bilar fastnade i mitträcket.

Vid 17-tiden öppnades vägen igen.

Det var halt på många ställen i Östergötland. Vid 13-tiden körde en personbil in i mitträcket på väg 34 utanför Borensberg. Föraren har förts till sjukhus med ambulans.

Ungefär samtidigt körde en personbil in i mitträcket på E4 utanför Ödeshög. Ingen behövde föras till sjukhus, men bärgningen höll på i en dryg timma och trafiken var begränsad. Strax innan klockan 14 körde även en lastbil med släp av E4:n utanför Ödeshög.

– Det är mycket halt på flera vägarna nu och på E4 är det halt genom hela länet. Trafikverket åker så mycket de kan med saltbilar just nu, säger Pedher Helmer vakthavande befäl räddningstjänsten Öst.

Flera avstängda körfält

Tre bilar har vid olika tillfällen kört in i mitträcket på E4 norr om Norrköping under eftermiddagen. Vägen har stängts av vid räddningsarbetet. Även väg 56 stängdes av efter en trafikolycka vid länsgränsen runt 14-tiden.

I Finspångs kommun körde en bil av väg 1134 och tre personer kontrollerades av sjukvårdare. Framkomligheten var begränsad under eftermiddagen.

Även i centrala Norrköping krockade två bilar på Fiskebyvägen. Ingen person skadades, men räddningstjänsten uppger att det är extremt halt på platsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.