Cajsa Jonsson blev mördad och våldtagen av sin taxichaufför. Till höger polisens fotograf under en rekonstruktion av brottet.

Erkänner mordet på Cajsa – efter tio år

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha nekat till brott erkänner nu den redan dömde mannen det brutala mordet på 19-åriga Cajsa Jonsson i Norrköping.

19-åriga Cajsa Jonsson blev mördad på sin väg hem från krogen i Norrköping 2005.

Hon skiljdes från sina kompisar då hon hoppade in i en svarttaxi som skulle ta henne hem. Men föraren körde i stället ut henne till ett skogsområde där han först våldtog henne, för att sedan mörda henne med kniv, strypning och en 12 kilo tung sten.

Enligt Norrköpings Tidningar ska han för två poliser ha erkänt mordet för drygt två månader sedan.

Har aldrig erkänt

Föraren dömdes till livstid för dådet men har själv aldrig erkänt varken våldtäkten eller mordet. Men nu ska han alltså ha erkänt att han mördade Cajsa, för två Norrköpingspoliser.

– Vi har redovisat det för hans offentliga försvarare. Men det här ändrar inte rättsprocessen. Han är redan dömd, men jag tror att han vill göra bot och bättring, säger en av poliserna, Anders Selevik till Norrköpings Tidningar.

Tog själv kontakt med polisen

– Det var han som självmant vände sig till polisen. Jag vet inte om erkännandet påverkar hans möjligheter att få straffet tidsbegränsat. Det är domstolen som avgör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.