Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Christian S Zetterdahl/SVT

Lars Vikinge (C) riktar kritik mot skolförslaget: ”Dramatiskt”

Uppdaterad
Publicerad

Flera partier är kritiska mot den omfattande skolnedläggningen i Linköping. Oppositionsrådet Lars Vikinge (C) ser ett behov av förändringar men menar att det gått för snabbt.

– Det här behöver man tänka igenom ordentligt, man behöver ha en ordentlig beredning. Jag saknar den, säger Lars Vikinge till SVT Nyheter Öst.

Han beskriver dagens besked som dramatiskt och att det kommer få konsekvenser för barn och lärare.

Skolnedläggningar i Linköping

Barn hamnar i kläm

Även Vänsterpartiet stämmer in kritiken och menar att jakten på besparingar gör att barn med särskilda behov hamnar i kläm.

– Denna slakt av skolverksamheten i Linköping får brutala konsekvenser för alla de barn med familjer som nu ser hur vår gemensamma välfärd lämnar dem i ovisshet. Det skadar förtroendet för samhället under lång tid framöver, säger Sofia Frithioff, kommunalråd Vänsterpartiet.

Hög arbetsbelastning

Liberalerna menar att de föreslagna besparingarna kan leda till orimliga krav på personal och verksamheter.

– Med tanke på Socialdemokraternas tidigare retorik och höga svansföring gällande satsningar på förskolan och grundskolan är det mycket anmärkningsvärt, var det enbart valfläsk?, frågar sig Liberalernas gruppledare Åsa Wennergren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skolnedläggningar i Linköping

Mer i ämnet