Både polis och räddningstjänst befann sig på plats efter explosionen. Foto: Niklas Luks

Sprängning i bostadshus i Norrköping – flera drabbade

Uppdaterad
Publicerad

En flerfamiljsfastighet i Hageby i södra Norrköping utsattes tidigt på onsdagsmorgonen för en sprängning. Enligt räddningstjänsten ska flera ha skadats lindrigt och boende har evakuerats.Under förmiddagen bekräftade polisen att det rör sig om sprängladdning i trapphuset.

– Nu är nationella bombskyddet på väg till Norrköping. De kommer att undersöka den här platsen för att se vad det rör sig om för typ av sprängladdning, säger Åsa Willsund, presstalesperson hos polisen.

Tidigt på onsdagsmorgonen fick SOS Larm in flera samtal om en explosion. Polisen kunde senare konstatera att det skett en explosion inne i ett trapphus i en flerfamiljsfastighet i Hageby i södra Norrköping.

Flera lindrigt skadade

Enligt räddningstjänsten ska det röra sig om lättare skador på ett oklart antal personer. Och en brand ska ha uppstått på platsen.

– Branden är släckt. Det ska finnas skadade personer som ambulans och räddningstjänst tar hand om. Det måste ha varit en kraftig explosion för flera fönster i fastigheten är krossade, säger Peter Holm vid räddningstjänsten.

Polisen meddelar att elva personer har evakuerats och kontrollerats av ambulanspersonal på plats. Det ska inte finnas några uppgifter om att någon behövt åka med ambulans till sjukhus.

Polisens nationella bombskydd till platsen

Enligt räddningstjänsten ska händelsen ha inträffat i en flerfamiljsfastighet och boende i ett av trapphusen har evakuerats.

Det ska röra sig om en kraftig explosion i eller utanför en lägenhet på våning två. Fastighetens trapphus är avspärrat och polisen genomför dörrknackning i området för att prata med vittnen.

Händelsen utreds som försök till mord alternativt allmänfarlig ödeläggelse.

Enligt polisen håller S:t Johannes kyrka på Hagebygatan öppen för personer som behöver stöd.

Enligt SVT Nyheter Öst:s reporter på plats har polisen nu en polishelikopter uppe över området.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.