Bankboxens lucka sprängdes upp sent på söndagskvällen och polisen spärrade av ett område vid Stora torget i Skänninge. Foto: Jeppe GustafssonVisa alla (2)
Visa alla (2)

Explosion på torg i Skänninge – lucka till bankbox sprängd

Publicerad

En explosion inträffade vid Stora torget i Skänninge på söndagskvällen. Någon hade sprängt upp luckan till en bankbox. Polisen har skickat nationella bombskyddets tekniker till platsen för att undersöka saken.
– Det ska tydligen ha smällt rätt ordentligt, säger Torbjörn Lindqvist, vid polisen Region Öst

Det var strax före klockan 22 på söndagskvällen som polisen fick in flera samtal om att det inträffat någon form av detonation vid Stora torget i Skänninge, strax norr om Mjölby.

– Det ska tydligen ha smällt rätt ordentligt där, och vi har kunnat konstatera att någon med någon form av sprängmedel har sprängt upp en bankbox, säger Torbjörn Lindqvist.

Skadorna är trots den kraftiga smällen begränsade, enligt polisen som tror att den orsakats av en mindre sprängladdning av något slag. Det är bara själva luckan till bankboxen som är trasig.

Flera smällar i Skänninge senaste veckan

Torbjörn Lindqvist säger att boxen är en sådan som bland annat restauranger använder för att lämna in kassor i.

– Men det saknas inga pengar från den här bankboxen, säger han, och tillägger:

– Det har tydligen varit frekvent den senaste veckan, med ganska mycket smällar runtom i Skänninge.

Det är bland annat på grund av detta som polisen under söndagskvällen valde att skicka ut såväl sina egna tekniker som nationella bombskyddet.

Ingen misstänkt

Polisen har ännu ingen uppfattning om sprängningen av bankboxen till tidigare händelser i den lilla staden. Polisen skriver på sin hemsida att man har inlett en förundersökning om försök till grov stöld och allmänfarlig ödeläggelse.

– Vi har lite utredningstrådar som vi drar i nu, men det vill jag inte gå in på vidare i nuläget, Torbjörn Linqvist, vakthavande befäl.

Ingen misstänkt har gripits i nuläget.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mjölby

Mer i ämnet