Två personer befann sig i andra änden av huset när explosionen inträffade. Foto: Mimmi Moberg/SVT

Explosionen i Motala misstänkt mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Den kraftiga explosionen vid en villa i Motala sent på söndagskvällen utreds som mordförsök.

Två personer befann sig i huset men blev inte allvarligt skadade.

Explosionen inträffade strax före klockan 23 på söndagen i ett villaområde i Motala. Enligt polisen är det omfattande skador på det drabbade huset.

– Altanen som har sprängts är som ett plockepinn av prylar, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisen i region Öst.

Motala

Avspärrningar finns kvar men har minskats i storlek under måndagsmorgonen i takt med att teknikernas undersökningar har blivit klara utanför.

– Vi håller på med faktainsamling och jag tror inte att det är så mycket klarare bild än så länge. Det är en mängd förhör och uppgifter från kriminalteknisk undersökning och annat som nu håller på att sammanställas, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen.

Grundligare förhör

Polisen utreder händelsen som mordförsök och allmänfarlig ödeläggelse men har inga misstänkta.

Förhör kommer att hållas för att ta reda på om vad som kan ligga bakom händelsen.

– Det kan vara svårt att få fram när krutröken ligger kvar, nu hoppas vi kunna hålla lite grundligare förhör under dagen när känslorna har lagt sig något, säger Thomas Agnevik.

Polisen har begärt hjälp av kommunen att ta bort splitter i närheten av brottsplatsen.

”Ren tur”

Två personer befann sig i andra änden av huset när explosionen inträffade. Båda fördes till sjukhus för kontroll men bedömdes fysiskt oskadda så när som på ett skärsår.

– Det är bara ren tur. De hade lika gärna kunnat befinna sig innanför altandelen. Det är rätt omfattande skador på huset. Hade de befunnit sig närmare hade det kunnat sluta väldigt tragiskt, säger Torbjörn Lindqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Motala

Mer i ämnet