En detonation inträffade vid en altan till en villa i Motala på söndagskvällen. Foto: Jeppe Gustafsson/SVT

Två till sjukhus efter altan exploderat i Motala

Uppdaterad
Publicerad

Två personer fördes till sjukhus efter att det inträffat en kraftig detonation på en villaaltan i Motala. Villan har fått stora skador och även en grannfastighet har skadats.

– Det ligger massa bråte överallt och fönster är krossade, säger Stefan Hagdahl vid räddningstjänsten i östra Götaland.

Polisen fick vid 23-tiden in flera larmsamtal om att det hörts en kraftig explosion vid ett villaområde i Motala. Polis och räddningstjänsten lyckas lokalisera smällen till ett hus i ett villaområde, där altanen intill huset har förstörts.

– Det är stora skador på huset och altanen är i spillror. Som jag förstår det är det husets nedanvåning som drabbats, säger säger Torbjörn Lindquist, vakthavande befäl vid polisregion Öst till SVT Nyheter.

Motala

Även ett närliggande hus har skadats.

– Det är förmodligen fler hus som har skador, men vi koncentrerar oss på ett hus till att börja med, säger Stefan Hagdahl till SVT Nyheter.

”Hade änglavakt”

Två personer i 60-årsåldern som vistades inne i huset har fått uppsöka akutsjukvård men båda ska ha undgått fysiska skador.

– Det hade änglavakt och klarade sig oskadda förutom något skärsår, men de fördes till sjukhus för undersökning, säger Torbjörn Lindquist, vakthavande befäl vid polisregion Öst.

Det ska inte ha funnits en känd hotbild mot personerna, uppger polisen för TT.

Foto: Jeppe Gustafsson/SVT

Okänd orsak till explosionen

Vad som orsakade explosionen är inte klarlagt. Under natten har ett team från nationella bombskyddet i Stockholm varit på plats för att säkra området, men har nu lämnat över till kriminaltekniker i region Öst som kommer att fortsätta arbetet.

– Det är en jätteomfattande brottsplats att gå igenom, så den undersökningen är med stor sannolikhet inte klar än på någon dag eller två, säger Torbjörn Lindqvist.

Han vill inte kommentera om eller vad som har framkommit under natten och inte heller om det finns någon hotbild mot personerna i det skadade huset. Polisen har pratat med flera vittnen under natten.

En utredning har startats om mordförsök alternativt allmänfarlig ödeläggelse. Ingen har gripits för händelsen.

En altan till en villa i Motala utsattes för en explosion under söndagsnatten. Foto: Jeppe Gustafsson/SVT

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Motala

Mer i ämnet