Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Mycket tyder på att det är en detonation” säger polisen till SVT Nyheter. Minst 60 personer har evakuerats. Räddningstjänst och polis samverkar. Foto: Ulf Wigh

Fängelsestraff efter storbrand i Norrköping – knarkförsäljning avslöjades

Uppdaterad
Publicerad

En 22-åring från Malmö döms nu till fängelse i två år och tre månader för grovt narkotikabrott. Mannens knarkgömma avslöjades av kriminaltekniker som undersökte lägenheten där storbranden på Luntgatan startade.

Det var den 3 september tidigare i år som en kraftig brand utbröt i ett hyreshus på Luntgatan i Norrköping. Mer än 150 personer evakuerades – men ingen kom till skada.

I lägenheten där branden startade på grund av en detonation, troligen orsakad av elsparkcyklar på laddning, hittade sedan kriminaltekniker knark. Det handlade om en större mängd kristall, ecstacy och cannabis.

I domen konstaterar tingsrätten i Norrköping att mannen ägnat sig åt försäljning av narkotika. Han döms till fängelse i två år och tre månader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lägenhetsbranden i Norrköping

Mer i ämnet