Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lars Löfgren, marknadschef hos Hyresbostäder i Norrköping. I videon berättar han om hur företaget ser på laddning i bostaden. Foto: Carl Larsson/SVT

Efter storbranden i Norrköping – inga riktlinjer om laddning i lägenheter: ”Inte där än”

Uppdaterad
Publicerad

Laddning av en elsparkcykel var enligt polisen den troliga orsaken till den explosionsartade branden i Norrköping i söndags. Många bostadsföretag saknar riktlinjer för hur batterier till elfordon får laddas i bostäder.

Hyresbostäder i Norrköping är ett av de bostadsbolagen. Det bör dock poängteras att de inte äger den drabbade fastigheten.

Hur reagerade du på branden i söndags?

Lägenhetsbranden i Norrköping

– Förskräckligt. Tragiskt. Man lider med alla som drabbats. Hyresgästerna, så klart. Men också fastighetsägaren, säger Lars Löfgren, marknadschef hos Hyresbostäder.

De har inte drabbats av just den här typen av bränder. Men företaget har heller inga regler i dagsläget.

– Nej, vi är nog som de flesta, tror jag. Vi är inte riktigt där än. Frågan aktualiseras när det händer sådana här saker, säger Lars Löfgren.

Han tror dock inte att förbud mot laddning av den här typen av batterier är rätt väg att gå.

Mer om hur bostadsbolagen ser på frågan ser du i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lägenhetsbranden i Norrköping

Mer i ämnet