Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Arkivbilder. Minst 150 personer behövde evakueras från den branddrabbade fastigheten på Luntgatan i Norrköping. Foto: Ulf Wigh

Storbranden i Norrköping avslöjade knarkgömman – 22-åring åtalas

Uppdaterad
Publicerad

En 22-årig man från Malmö åtalas nu vid Norrköpings tingsrätt för grovt narkotikabrott. Knarkgömman hittades av kriminaltekniker som undersökte lägenheten där storbranden på Luntgatan startade.

Det var tidigt på söndagsmorgonen den 3 september som räddningstjänsten larmades till hyreshuset på Luntgatan efter en detonation med ett snabbt efterföljande brandförlopp. Mer än 150 personer behövde evakueras.

22-åringen och en 18-årig kvinna från Helsingborg greps och anhölls efter branden misstänkta för att ha orsakat branden.

Brottsrubriceringen ändrades

Branden konstaterades inte ha varit avsiktligt anlagd och brottsrubriceringen ändrades till grovt narkotikabrott efter att kriminalteknikerna hittat en väska innehållande en större mängd med kristall (3-CMC), ecstacy (MDMA) och cannabis.

– Det gjordes alltså ett beslag i samband med den kriminaltekniska undersökningen som inledningsvis avsåg branden och explosionen. Då, mer eller mindre så att säga, ramlade kriminalteknikerna över ett parti narkotika, sade Torsten Angervåg, chefsåklagare vid Norrköpings åklagarkammare, till SVT.

Kvinnan släpptes strax därefter på fri fot. Vid häktningsförhandlingen erkände 22-åringen sig skyldig till misstankarna.

22-åringen har ingen tidigare dokumenterad brottslighet som är av det grövre slaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.