I april beväpnade sig ungdomar med stenar och tillhyggen mot polisen och satte eld på en bil i Skäggetorps centrum. Foto: Lovisa Gelin/SVT

Fastighetsägare går samman för Skäggetorp

Uppdaterad
Publicerad

Stadsdelen Skäggetorp i Linköping har varit särskilt drabbad av våldsdåd och oroligheter. Nu går fyra fastighetsägare samman för att försöka skapa en positiv utveckling i området.

Det är Stångåstaden, Lejonfastigheter, Willhem och Victoria Park som bildat en förening med fokus på trygghetsskapande initiativ inom olika områden.

De fem huvudområdena är trygghet, boende, arbete, utbildning och fritid. Det kan till exempel handla om att anordna fritidsaktiviteter, utbildningar och sysselsättning för unga.

– Som fastighetsägare blir vi starkare och kan göra större skillnad om vi går samman om gemensamma mål för området. Inte minst i frågor som att påverka detaljplaner och att stötta konkreta initiativ där vi kontinuerligt kan följa hur det bidrar till en positiv utveckling, säger representanter för föreningen i ett pressmeddelande.

Föreningen kommer även att samarbeta med andra aktörer genom avtal.

Som Östnytt tidigare berättat har Linköpings kommun anställt två brottsförebyggande så kallade brobyggare för att jobba mot ungdomar i socialt utsatta stadsdelar, däribland Skäggetorp.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.