Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se hur fastighetsägarna försöker bekämpa brott. Thomas Mideskog och Mikael Stålberg, är säkerhetsansvariga på kommunala fastighetsbolaget Stångåstaden i Linköping. Foto: Tina Enström, SVT

Så jobbar fastighetsägarna för att förhindra brott

Publicerad

I väntan på poliskameror samarbetar polisen med fastighetsägare. I Uppsala har polisen kopplat upp sig mot fastighetsägarnas kameror. I Linköping samarbetar polis och fastighetsägare för att motverka brott.

Polisens nationella kamerasatsning har dragit ut på tiden. Det saknas pengar till infrastruktur och lagringsutrymme. Under tiden samarbetar polisen med bland annat kommuner och fastighetsägare för att öka tryggheten och motverka brott.

– Vi är beroende av det nationella kameraprojektet och det tar sin lilla tid. Under tiden har vi samverkan med kommun och fastighetsbolag som också har möjlighet att söka tillstånd och sätta upp kameror, när vi lyckas sätta upp det i god tid, säger Ann-Christine Rehnström, lokalpolisområdeschef för Linköping.

I videon följer vi med Thomas och Mikael, säkerhetsansvariga i det kommunala bostadsbolaget, i stadsdelen Ryd – i deras jakt på säkerhetsrisker. Var sätter de övervakningskamerorna? Och hur stor betydelse har de egentligen för tryggheten?

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet